Tre di Berri - Barbera d´Alba 2022
Gurmánská Barbera s tóny zralého červeného ovoce, svěží kyselinkou.
Hrozny pocházející částečně z Roero a částečně z vinic kolem Borgata Torriglione, poblíž sklepa.
Barbera je jediná réva, kterou systematicky každý rok prořezáváme, abychom omezili její produkci a hektarový výnos. Alkoholové kvašení probíhá výhradně v cementu a trvá asi 12-15 dní. Následuje jablečno-mléčná fermentace v cementu nebo oceli a stabilizace za studena venku nebo v tepelně upravených ocelových tancích. Po stabilizaci víno zraje několik měsíců v betonu, oceli nebo sklolaminátu, než je lahvováno, obvykle mezi dubnem a květnem roku následujícího po sklizni.
Barbera, neuhlazená žádným přechodem ve dřevě a skutečně charakterizovaná ostrou kyselostí a obvykle důležitým obsahem alkoholu. Plné víno, ale s kratším závěrem než Nebbiolo a hraje spíše na ovoce než na komplexnost a eleganci. Nejklasičtějším párem může být pouze piemontské míchané vařené maso.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Itálie |
---|---|
Klasifikace: | DOC |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda: | Barbera |
Ročník: | 2022 |
Vinařská oblast: | Piemont |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.