Nicolis - Valpolicella Classico Superiore Ripasso Seccal 2017
Špičková Valpolicella vzniklá speciální metodou ripasso, při které se již použité hrozny na Amarone smíchají během macerace s hrozny.
Nicolis Valpolicella, špičkové červené víno z severní Itálie, nabízí sytost, koncentraci a plnost. Toto vynikající víno vychází z rodinného vinařství a je vytvořeno speciální metodou ripasso, kde již použité hrozny Amarone jsou během macerace smíchány s hrozny Valpolicelly a znovu fermentují. Výsledkem je mimořádně koncentrované víno s tmavou barvou, intenzivní divokou vůní a plnou chutí. Zralé ovocné tóny doplňuje lehký nádech sladkosti, který vzniká díky hroznům z Amarone. Nicolis Valpolicella přináší nezapomenutelný zážitek plný bohatých vrstev chutí a regionálního charakteru.
Aktuální ročník 2017 - 93 bodů James Suckling a 92 bodů Luca Maroni
Doplňkové parametry
Kategorie: | Itálie |
---|---|
Archivace: | 6 let |
Klasifikace: | DOC |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda: | Corvina, Rondinella, Molinara, Croatina |
Ročník: | 2017 |
Vinařská oblast: | Veneto |
Země původu: | Itálie |
Vinařství Nicolis najdeme v srdci Valpolicella Classico ve vesnici San Pietro v Carianu, pyšní se dlouhou tradicí, zahrnující 20 hektarů vinic obhospodařovaných po mnoho generací. Z nižších vinic vzejdou lehčí vína vhodná k okamžité konzumaci, zatímco terasovité vinice poskytují základ pro komplexní Valpolicelly a Amarone. Vznik vinařství se datuje do roku 1951, kdy Angelo Nicolis transformoval rodinný podnik v pravé vinařství. Dnes provozují tuto rodinnou tradici tři synové zakladatele. Giancarlo se věnuje vinohradnictví, zajišťuje kvalitní hrozny. Giuseppe, jako enolog, pečuje o celý proces vinifikace, a Massimo řídí obchodní aspekty a vztahy s klienty. Matka Natalia přináší své dlouhodobé zkušenosti do rodinného podniku. Společně udržují vysokou kvalitu vín spojenou s bohatou rodinnou historií.