Hrozny pro toto víno rostou v oblasti Francavilla Angitola ve výšce 350 m n. m. na přírodních terasách s nízkou produkcí a v ekologickém režimu. Vinice, staré 25 let, prochází sklizní mezi dvacátým a třicátým dni září. Ruční sběr hroznů v nejchladnějších hodinách dne zajišťuje optimální kvalitu.
Vinifikace probíhá v tepelně řízených ocelových kádích při teplotě přibližně 15 °C. Po fermentaci následuje první stočení k odstranění hrubých kalů, a zrání pokračuje v ocelových kádích na jemných kalech. Finální zušlechtění probíhá v lahvi.
Výsledné víno má slámově žlutou barvu s jemnými zelenkavými odlesky. Jeho intenzivní vůně spojuje typické tóny exotického ovoce s květinovými nuancemi. Na patře je harmonické, jemné a elegantní, s vynikající chutí a svěžestí, která zajišťuje snadnou pitelnost.