Giró Ribot - Cava Paul Cheneau Brut
Suchá Cava z oblasti Penedés. Dlouhotrvající jemná perlivost a výrazná ovocná stopa z téhle Cavy dělá vynikající víno.
40% Macabeo; 40% Xarel·lo; 10% Chardonnay; 10% Parellada
Slámově žlutá barva s jemnými zelenými odstíny, doplněná jemnou korunou neustále tvořených jemných bublin. V úvodu voní po divokých květinách s lehkými ovocnými tóny, následovanými subtilními nuancemi medu, mandlí a sušených bylin, doplněných toastovými a sucharovými chutěmi. Na patře se uplatňuje citrusové ovoce, čerstvé pečivo a vyvážená kombinace s dobrou kyselinkou a ořechovými tóny. Tento lehký a elegantní charakter perfektně doplní jakékoli lehké pokrmy a vyniká také jako vítací nápoj. Doporučená teplota podávání: 5-7 °C.
CAVA, je Španělské šumivé víno, Cava vzniká tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, kterému říkáme metoda Champenoise. Cava se může vyrábět jen a pouze v oblastech s ochrannou známkou původu DO Cava.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělsko |
|---|---|
| Klasifikace: | Cava |
| Objem: | 0,75 l |
| Obsah alkoholu: | 12 % |
| Obsah cukru: | Brut |
| Odrůda: | Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel·lo |
| Ročník: | NV |
| Vinařská oblast: | Penedés |
| Země původu: | Španělsko |
