Giró Ribot - Cava Paul Cheneau Brut Reserva
Elegantní a komplexní Cava s živou kyselinkou, ideální k lehkým jídlům nebo jako bezchybný aperitiv.
"Blanc de Blancs"
Xarel.lo 40%; Macabeo 45% a Chardonnay 15% (Parellada dle ročníku)
Alc.: 12%
Cukr: 12g/l
Kyseliny: 4 g/l
Zrání na lahvi: 24 měsíců
Po pečlivé selekci hroznů prochází víno první fermentací v nerezových tancích při nízké teplotě 12-14 °C pro rozvinutí sekundárních arom. Následuje druhotná fermentace na lahvi tradiční metodou Champenoise, s následným zráním na kalech v tichém sklepě. Slámově žlutá barva s zelenkavými odstíny a jemným perlením. Elegantní aroma přezrálého ovoce, medu, mandlí a bylinek. Živá kyselinka a sametový projev v chuti, s tóny kandovaného ovoce a medu. Komplexní cava s elegantním zakončením, ideální k lehkým jídlům, tapas a jako vynikající aperitiv. Doporučená teplota podávání 5-7 °C.
CAVA, je Španělské šumivé víno, Cava vzniká tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, kterému říkáme metoda Champenoise. Cava se může vyrábět jen a pouze v oblastech s ochrannou známkou původu DO Cava.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělsko |
---|---|
Klasifikace: | Cava |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Obsah cukru: | Brut |
Odrůda: | Chardonnay, Macabeo, Xarel·lo |
Ročník: | NV |
Vinařská oblast: | Penedés |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.