Recaredo - Corpinat Terrers 2019

Značka: Recaredo

Cuveé odrůd 65% Xarel·lo, 18% Macabeu a 17% Parellada, 38 měsíců zrání v lahvi, tohle je prezentace kvality!

Dostupnost Skladem
850 Kč
Recaredo - Corpinat Terrers 2019
Značka: Recaredo

Terrers 2019

65% Xarel·lo, 18% Macabeu a 17% Parellada

Terrers 2019 představuje základní víno z portfolia vinařství. Jeho velká čistota a svěžest spojená s komplexností a hloubkou nabízí skvělý pohled do výjimečného stylu tohoto Španělského top vinařství. Pokud hledáte vrchol perlivých vín ze Španělska, Terrers je trefa do černého.

Víno se na patře stává majestátním zážitkem. Jeho krémová textura lehce klouže po jazyku, poskytujíc lahodnou pěnu s rafinovanou karbonickou přítomností. Při mírném zvýšení teploty ve sklenici se kvalita základního vína projeví nádhernými květinovými tóny a svěžím venkovským aromatem, jako je fenykl. Víno udržuje svou smetanovou charakteristiku a skvěle vyvažuje svůj profil díky udržované kyselince.

Corpinnat, pravidla pro získání označení vín, jsou vína s minimálně 18 měsíci zrání na kalech, vinifikována výhradně v prostorách daného vinařství. Mají poměrně přísná pravidla a soustředí se na lokální autochtonní odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Tento exkluzivní segment, s ambicí konkurovat Champagne, nyní nese chráněnou známku na úrovni Evropské Unie. Tradice, kvalita a odhodlání spojené v jedinečném vínu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Naturální víno
Klasifikace: Corpinat
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Obsah cukru: Brut nature
Odrůda: Macabeo, Parellada, Xarel·lo
Ročník: 2019
Vinařská oblast: Penedés
Země původu: Španělsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Recaredo, zakládající člen sdružení AVEC, je rodinné biodynamické vinařství s dlouhou tradicí. Specializuje se na produkci výhradně šumivých vín Corpinnat s dlouhým zráním na kvasnicích pod přírodní korkovou zátkou a nulovým dosažením (Brut Nature). Vína zrají minimálně 30 měsíců, některá až 15 let. V roce 2010 se stalo prvním vinařstvím v regionu s biodynamickou certifikací Demeter. S 98 lety od založení oslavují bohatou historii a vášeň pro kvalitní vína.

Corpinnat vzniklo z nesouhlasu předních producentů Cavy s vývojem v oblasti. Sdružení výrobců Corpinnatu (AVEC) opustilo apelaci DO Cava, vytyčilo přísná pravidla a zaměřilo se na lokální odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Corpinnat musí zrát minimálně 18 měsíců na kalech, a vinifikace probíhá výhradně v prostorách konkrétního vinařství. Jde o kvalitativní a cenově vyšší segment, s cílem konkurovat Champagne. Dnes je Corpinnat chráněnou známkou na úrovni Evropské Unie.