Vinařství J. Stávek - Vermut Sedmero rosé 2023
Rubínově zbarvený Vermut s pelyňkovou hořkostí, bylinami a třešňovou ovocností. Elegantní digestiv s výraznou aromatikou a pikantností. Pro gurmány!
J. Stávek – Vermut Sedmero rosé 2023
Vermut Sedmero rosé 2023 je originální moravský bio vermut, který vzniká ve sklepě vinaře Jana Stávka – renomovaného vinaře a inovátora z obce Němčičky. Tento vermut je výjimečný svou filozofií i původem. Základem je maturované rosé cuvée z odrůd Frankovka, Svatovavřinecké, Merlot a Zweigeltrebe, doplněné o ušlechtilý vinný destilát a sedm pečlivě vybraných bio bylin značky Sonnentor.
Výsledkem je vermut s rubínovou barvou a výraznou aromatikou po třešních, maliníkových listech, koriandru a citrusové kůře. Chuť je komplexní, hořkosladká, s pikantní dochutí a výrazným digestivním charakterem. Pelyňková hořkost je skvěle vyvážená zbytkovým cukrem, a celek působí harmonicky, svěže a s hlubokou dochutí.
Vermut Sedmero můžete podávat:
-
samostatně s ledem jako digestiv
-
nebo s tonikem, sodou či domácí limonádou jako aperitiv
Je to nápoj s příběhem, osobitostí a duší, který skvěle propojuje vinařské řemeslo a bylinářskou tradici.
Analytické a produktové údaje:
-
Původ: Česká republika, Morava – Velkopavlovická podoblast
-
Obec: Němčičky
-
Vinařství: Víno J. Stávek
-
Základ: Maturované rosé cuvée (Frankovka, Merlot, Zweigeltrebe, Svatovavřinecké)
-
Destilát: vinný destilát
-
Byliny: 7 druhů bio bylin (značka Sonnentor) včetně pelyňku, koriandru, maliníkového listu, citrusové kůry
-
Styl: aromatizované víno / vermut
-
Alkohol: 17,5 %
-
Zbytkový cukr: 130 g/l
-
Kyseliny: 4,7 g/l
-
Objem: 0,75 l
-
Obsahuje siřičitany
Senzorický profil:
-
Barva: Sytě rubínová s lesklými odlesky
-
Vůně: Dominance pelyňku, třešní, bylin a kandovaného ovoce
-
Chuť: Hořkosladká, ovocně-kořenitá, s tóny citrusové kůry, banánu, papáji a koření
-
Dochuť: Dlouhá, pikantní, minerální, s bylinným závěrem
-
Styl: Digestivní vermut, skvěle vyvážený pro samostatné popíjení i mixologii
Vermut je aromatizované víno, které vzniká dochucením bílého, červeného nebo růžového vína bylinami, kořením a vinným destilátem. Základní složkou je vždy pelyněk, jehož hořkost je pro vermut typická. K výrobě se používají i byliny jako koriandr, kardamom, citrusová kůra nebo vanilka. Vermut může být suchý, polosuchý nebo sladký. Slouží jako aperitiv, digestiv nebo jako základ v koktejlech (např. Martini, Negroni, Manhattan). Je oblíbený i samostatně s kostkou ledu. Kvalitní vermut spojuje vinařství a bylinkářství v harmonický nápoj s charakterem.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Růžové víno |
|---|---|
| Klasifikace: | Fortifikované |
| Obec: | Němčičky |
| Objem: | 0,75 l |
| Obsah alkoholu: | 17,5 % |
| Obsah cukru: | Sladké |
| Odrůda: | Cuvée |
| Ročník: | 2023 |
| Vinařská oblast: | Morava |
| Vinařská podoblast: | Velkopavlovická |
| Země původu: | Česká republika |
