Vinařství Jindřich Kadrnka - Merlot K4 Reserva Valtická 2020
Parádní Merlot rubínově až temně hluboké barvy a velmi bohaté vůni. Dlouhá dochuť a skvělý závěr.
číslo šarže: 17/20
Toto víno pochází z mikulovských vinic na trati Valtická. Po sklizni hroznů probíhalo kvašení v kádích, kde víno zrálo na slupkách po dobu 120 dnů. Poté bylo vylisováno a dalších 24 měsíců zrálo v dřevěných sudech, než bylo přečerpáno do nerezových nádob a lahvováno.
Výsledné víno je bohaté a komplexní. Ve vůni se projevují intenzivní tóny černého ovoce, rybízu, višní, spolu s nádechem ušlechtilého dřeva, lískových oříšků, hořké čokolády a pražené kávy. Na patře se tyto vjemy snoubí s výraznou strukturou, bohatostí a sladkým tříslem, které podtrhuje celkovou ovocitost vína. Tento charakter dělá z vína vynikající volbu pro milovníky plných a dobře vyvážených vín.
Doporučené párování: nejlépe se hodí k červenému masu, zejména ke grilovaným nebo uzeným. Skvělé k výrazným typům sýrů.
Odrůdové složení: Merlot
Obsah alk.: 14 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Česká republika |
---|---|
Klasifikace: | MZV |
Obec: | Mikulov |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda: | Merlot |
Ročník: | 2020 |
Vinařská oblast: | Morava |
Vinařská podoblast: | Mikulovská |
Vinařská trať: | Valtická |
Země původu: | Česká republika |
Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindra Kadrnka se svou rodinnou jsou již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.
Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté byl u vzniku vinařství Galant, odkud po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde má na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas strávil i prací v Rakousku, kde se mu líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mu přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň.
Rodinné vinařství Kadrnků produkuje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.