Vinařství Jindřich Kadrnka - Ryzlink Vlašský K2 Ořechová hora 2022

Jindrův Vlašák z Ořechové Hory, klenot mezi vlašáky!

Dostupnost Skladem
259 Kč 345,33 Kč / 1 l
Vinařství Jindřich Kadrnka - Ryzlink Vlašský K2 Ořechová hora 2022

číslo šarže: 06/22

Ořechová hora je vynikající poloha, která produkuje nádherná a velmi specifická vína. Trať je jižní expozice, nadmořská výška je kolem 260 m.n.m. Půda je zde jílovitá, místy sprašovitá s vápencovým podložím a obsahem pro révu dostupného vápníku kolem 10 %. Obzvláště odrůda Ryzlinku vlašskýho zde poskytuje výjimečná vína, která se ve vyšší zralosti hroznů vyznačují: ve vůni vlašský ořech v různých zralostech, suché listí ořešáku, rozinky, minerálností a ovocitostí. V chuti pak mohutností, medovostí, ovocitostí a slaností.

  • Víno zlatožluté barvy
  • Vůně je krásně ovocitá, jemně kořenitá a strukturovaná s herbálními tóny, kde převládají červene´ grepy, pražené mandle a vlašskeé orřechy.
  • Chuť je šťavnatá, živá a plná čerstvého ovoce, ořechů s tóny lučních květů. Polovina vína kvasila a zrála v dubovém sudu a polovina v nerezu.

Víno ovocné, svěží, květnaté, dobře pitelné, lehčího typu s minerálním závěrem. Víno pochází většinou z mladších vinic do 15 let a je tvořeno na nerezi s jemnou prací míchání na kvasnicích.

Doporučené párování: Skvělé je k lehkým úpravám ryb, ale i k šunce a vepřové pečeni. Dobře vychlazený se hodí také jako aperitiv.

Odrůdové složení: Ryzlink Vlašský

Obsah alk.: 12 %

Doplňkové parametry

Kategorie: Česká republika
Klasifikace: Pozdní sběr
Obec: Březí
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 11,5 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Ryzlink Vlašský (Welschriesling)
Ročník: 2022
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Vinařská trať: Ořechová Hora
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindra Kadrnka se svou rodinnou jsou již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.

Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov.  Poté byl u vzniku vinařství Galant, odkud po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík,  kde má na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas strávil i prací v Rakousku, kde se mu líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mu přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň.

Rodinné vinařství Kadrnků produkuje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.