Vinařství Petr Koráb - Karmazín 2021

Ovocná a elegantní Frankovka z Boleradic. Víno s archivačním potenciálem, zajímavé by bylo jej otevřít až za 8 let.

Dostupnost Skladem
390 Kč 520 Kč / 1 l
Vinařství Petr Koráb - Karmazín 2021
Vinařství Petr Koráb - Karmazín 2021
Adventní sleva 15%

Karmazín je staré/původní označení odrůdy Frankovka - Petrova oblíbená odrůda!

Hrozny se sklízely z polohy v lokalitě Klín, kde dominuje štěrková půda s vysokým obsahem vápence. Po fermentaci v otevřené kádi a jemném lisování se víno vyvinulo do vynikající kvality. Toto víno má obrovský potenciál pro další zrání.

Pochází z vinice Dukejský, staré přes 40 let, a zrálo ve starších dubových sudech po dobu přibližně 12 měsíců. Bez filtrace a čiření.

Doplňkové parametry

Kategorie: Česká republika
Klasifikace: naturální
Obec: Boleradice
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13,5 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Frankovka (Blaufränkisch)
Ročník: 2021
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Petr Koráb, vinař s vášní a úctou k tradici, vyvinul své umění v malé obci Boleradice, obklopené Modrými Horami, známými pro své modré odrůdy. Jeho sortiment zahrnuje rozmanité typy vín, od pet-natů a druhotně fermentovaných sektů po bílá vína s různou délkou macerace a charakteristická červená vína. Petrova vína jsou vyhledávaná jak doma, tak v zahraničí; lze je nalézt v metropolích jako Berlín, Londýn nebo New York.

Petr Koráb, vystudovaný právník a bývalý kuchař, se rozhodl vrátit se na Moravu a věnovat se vinařství. V Boleradicích pečuje o vinice s ohledem na biodynamická pravidla, používá pouze přírodní preparáty a chová zvířata jako kozy a ovce. Vinařství, založené v roce 2006, má za cíl obnovit staré vinice, které Petr postupně získával. Průměrný věk keřů na vinicích se pohybuje mezi 20 a 80 lety, což přináší zralost a komplexnost do každé lahve. Jeho vína jsou spontánně kvašená, bez zásahů zvenčí, čiření či filtrace, zachovávajíce tak autentičnost a charakter terroiru.